Wednesday, February 23, 2011

Cara menjawab telepon dengan betol...

“Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adalah salah… dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le korang boring sangat kalu jadi operator).


1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.]

6. Soalan: haloo timah, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
perkhidmatannye… time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo……
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya…
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le
tu.

12. Soalan: assalammualaikum…
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite
wajib jawab)

Tuesday, February 22, 2011

WOOoohoaaa...i am SDO lover...

video
Waktu lapang saya selalu saya gunakan untuk bermain game...Terutama sekali game yg plg saya mintai ialah SDO iaitu (Super Dance Online)...game ni x akan didapati di facebook tetapi game ini di bawah jagaan cibmall.net kerana game nie online dan satu malaysia saja yg boleh main....game ni sebenarnya sudah difranchisekan ke merata negara contoh..singapura,china(tuan rumah),jepun,korea dan malaysia....video nie saya ambil dari youtube untuk tatapan korang semua dan yang jelas saya x la sepower macam owg dalam video nih..enjoy!!!

 

My Poet to him...

Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah
Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu
Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu
Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
that previous messed up touching me and you
Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua
Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu

Cara2 anda apabila tersemrempak dengan hantu!!!

Pocong
Hantu yang berbungkus macam lepat pisang baru masak ni memang mudah cari kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Sudah tentu dia akan berasa malu rana dia tidak pakai apa apa pun, selain kain kapan pembungkusnya tu.

Langsuir
Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil jelir-jelir lidah. Kalau tak pun tunjuk cermin muka kat dia, pasti dia tersipu-sipu malu.

Pontianak
Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama. Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat dari dia, tentu dia boring.

Hantu Raya
Hantu ni suka beraya dan suka menyamar jadi tuan dia. Cara mengalahkannya senang saja, sambutlah hari raya tiap kali jumpa dia, bagi duit raya, ajak main meriam buluh, suruh kacau dodol atau jaga lemang. Tentu dia tak kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti lain dia nak buat.


Hantu Galah
Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi. Kalau terjumpa dia, kita hendaklah meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada disitu.


Jerangkung
Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka saja, dan paling mudah untuk menewaskannya. Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan telunjuk dan lihat gerak-gerinya mengimbangi badan untukberdiri tegak.


Toyol
Lagi senang kalau nak kalahkan dia, bagi duit satu sen berguni-guni. .nanti dia ingat duit emas, lepas tu dia pikul bawak balik bagi tuannya lepas tu sah-sah lah dapat penampau Jepun dari tuannya kerana mana nak tukar duit satu sen banyak2 tu


Hantu Ponteng
Yang ni payah sikit nak cakap sebab, hantu-hantu ni cam korang lerrr..takder kerja lain asyik ponteng kerja, lepaih tu nengok e-mail..macam sekarang nih..sah-sah tengahponteng nie..macamana nak jawab..korang sendiri gak jadik hantu..jadi bawak-bawaklah buat kerja .. hehehehehe

LEPAS BACE NIE DAH TAK YAH TAKUT2 NGAN HANTU..TAKUT PADA DIRI SENDIRI SEBAB KADANG2 DIRI SENDIRI LEBIH MENYERAMKAN DARIPADA HANTU!!!!!!! !

Penatnyer 1 hari edit blog....

Penat Giler 1 hari edit blog,rase macam pinggang den nak tercabut!!..HuH akhirnya siap pown pada pukul 11.20 p.m.Thank you too all my friends yg sudah membantu akem siapkan blog yg tak la seberapa lawo nih tapi hope korang semua sudi-sudi lah bertandang ke blog rasmi saya nih.Tiap2 hari mungkin akem akan memaparkan citer2 yg boleh korang baca and menjadikan ilmu pengetahuan korang.Tambah-tambah lagi akem nie dah start cuti skolah panjang sebab dah abis belajar di sekolah menengah.Sekarang nie tengah tunggu result and sambil-sambil tu creat some new ideas....
       Akem dengar2 citer la budak2 kat FaceBook ade ckp yg result kepususan SPM akan kluar pada 23,24, or 28 febuari 2011?.Terkejut mase akem nengok tarikh tu.Mase tu lah nak apply macam2 sebab mase lepas SPM tuh malas nak apply2 kolej nie awal2.So dalam 1 minggu dah nak kluar result akem bercadang baru nak daftar kolej dan universiti.Tapi akem nak masuk matrikulasi dlu sebab mak nak sangat akem jadi doktor.Plg teruk own nurse la.Tu yg akem pikir 2,3 kali nih.
     In the end akem hope to all of you...follow la this blog ea kerana akem pown baru je buat blog nie tau.Ha nie semua idea dari kawan2 akem yg tercinta...hurm x yah la sebut nama dye sebab ramai sangat.sapa2 yg nak add FaceBook akem cari nama nih Amyrulz HackIm Lee or copy my ID hakim.amirrul@yahoo.com sape2 yg nak jadikan akem kawan korang add la fb akem eh..ha..sampai sini je citer akem..besok akem post agi something new for all my beloved friends..